След като се свали обтегача, всеки стругар ли ще може да направи тоя нит?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Как да си ремонтираме ограничителя на вратата.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеНякой колега, който го е минал тоя филм, може ли да ми преправи тоя нит, че и мойта пука така гадноИдеята ми е да му пратя обтегача по ЕКОНТ (ако не е от София) и после да ми го пусне с наложен платеж - колкото ще струва за майстора + за него някой лев за разправията...???
Имай предвид, че чертежа който съм приложил е за 156-ца.
Видимо ограничителя на 147-ца изглежда малко по-различен.......
Най-добре си дай ограничителя на стругаря и по него да ти направи щифта........sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеНякой колега, който го е минал тоя филм, може ли да ми преправи тоя нит, че и мойта пука така гадноИдеята ми е да му пратя обтегача по ЕКОНТ (ако не е от София) и после да ми го пусне с наложен платеж - колкото ще струва за майстора + за него някой лев за разправията...???
Колега по еконт-а като ти го пратят готово не виждам как ще го сложиш ?ALFA 146 1.4 ts. 2000г. черна перла
Comment
-
Имам два въпроса относно изработването на този щифт.
Първо - на снимките се вижда, че е с резба. Това се налага, за да може да се стегне към планките. Правилно ли съм разбрал? И резбата ще я направи стругарят?
И друго - ходих при стругар без въпросния обтегач (бях и с друга кола). Обясних му какво ми трябва и той ми каза, че за да го изстърже този щифт, той трябва да е е от мек метал, който ще се износи много по-бързо от оригиналния материал. Оригиналният е някакъв стоманизиран. Та, в какво състояние е при вас новият щифт и от какъв метал е точно?Alfa 147 1.9 JTD 8V 115 hp
Comment
-
По първия въпрос, правилно си разбрал.
Свали си ограничителя и го занеси на стругаря той ще прецени как да го направи най-добре.
За 1г. може би се беше поизносил малко щифта, но не пукаше.
По втория въпрос, или ти прави няколко щифта и си ги сменяш когато се поизносят, или да даде да го закалят леко..... той най-добре ще прецени...sigpic
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеПо първия въпрос, правилно си разбрал.
Свали си ограничителя и го занеси на стругаря той ще прецени как да го направи най-добре.
За 1г. може би се беше поизносил малко щифта, но не пукаше.
По втория въпрос, или ти прави няколко щифта и си ги сменяш когато се поизносят, или да даде да го закалят леко..... той най-добре ще прецени...Alfa 147 1.9 JTD 8V 115 hp
Comment
-
Аз моя го извадих през колоната
Свалих само капака и говорителя.
Аз не искам да имам ограничител, по добре ми е без него.
Преди винаги на втората степен трЕсках колата спряла до мен.
А и сега като се метна в колата, само пускам вратата и тя се затваря сама, направо като вакуум на вратите."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от chandler Покажи съобщениеАз си отремонтирах ограничителя вчера. Стругар ми направи щифт, само че без резба и гайка, а го занитихме с чука. Стана "завод". И нищо не счупих по вратата.
Може да качиш някоя снимка, те на 156 и 147 се различават, така може и колегите със 147-ци да си помогнат......sigpic
GT- JTDm 150
Comment
-
Мислех си за снимки, но бях се омазал в нещо средно между грес, масло, прах и др. и нямаше никой друг около мен.
Иначе ограничителят се сваля лесно:
- развива се видията, която държи панела за управление на стъклата, маха се панела.
- развиват се видиите по кората, както и двата болта на дръжката за затваряне.
- развива се една видия на панелчето с пищялката и се сваля този панел
Кората се сваля, маха се високоговорителят. После се развиват гайките на ограничителя откъм пантата, също и болтът към купето. Вади се ограничителят през дупката на говорителя, лесно е.
Самият щифт стругарят го направи както си знае.Alfa 147 1.9 JTD 8V 115 hp
Comment
-
Comment